Όλοι θέλουμε να κάνουμε οικονομία στο σπίτι. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αλλάξουμε τους λαμπτήρες πυρακτώσεως που συχνά έχουμε στο σπίτι μας με χαμηλής κατανάλωσης λαμπτήρες, όπως οι LED και CFL(φθορίου). Εδώ θα μιλήσουμε για του λαμπτήρες τύπου LED, κυρίως διότι είναι έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, είναι πιο ανθεκτικοί στην κακουχία και το σημαντικότερο, δεν περιέχουν καθόλου υδράργυρο σε σχέση με τους φθορίου που περιέχουν 1mg – 5mg υδραργύρου, άρα είναι και πιο ασφαλή στην υγεία και το περιβάλλον.

Οι λαμπτήρες LED έχουν περίπου την ίδια απόδοση με τους φθορίου με τους πιο ακριβούς λαμπτήρες να έχουν έως και περίπου 30% μεγαλύτερη απόδοση και είναι πρακτικότεροι από άποψη μεγέθους. Το μειονέκτημα τους είναι ότι έχουν διπλάσια έως και οκταπλάσια τιμή σε σχέση με τους φθορίου αλλά σε βάθος χρόνου, αν πάρουμε υπόψη ότι έχουν τριπλάσιο χρόνο ζωής το κόστος του ρεύματος είναι λιγότερο. Το κάλο βέβαια είναι ότι προκύπτει για καινούργια τεχνολογία που στο προσεχές μέλλον θα βελτιωθεί και σε απόδοση και σε τιμή.

Η συμβουλή μας είναι να αντικαταστήσετε του λαμπτήρες πυρακτώσεως ή αλογόνου που χρησιμοποιείται περισσότερες ώρες πρώτα και μετά τους αραιά ενεργούς λαμπτήρες.

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε μερικά καταστήματα που ειδικεύονται στην πώληση λαμπτήρων LED.

Αν έχετε κάποιο κατάστημα με σχετικά προϊόντα, καταχωρήστε το στο e-agorazo και επικοινωνήστε μαζί μας για να το προσθέσουμε.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather