Η μαγειρική σόδα μπορεί να αποτελέσει ένα οικονομικό και ασφαλές καθαριστικό για το σπίτι και όχι μόνο!

1193876_175513321. Καθαρισμός μαλακής επιφάνειας

Η σόδα αποτελεί το ιδανικό καθαριστικό για να καθαρίσετε με άσφαλεια τον κάδο σκουπιδιών, τα πλακάκια του μπάνιου, τον νεροχύτη και γενικά όλες τις ευαίσθητες, μαλακές επιφάνειες! Απλώς πασπαλίστε την επιφάνεια με σόδα και τρίψτε ελαφρά με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Ξεπλύνετε και στεγνώστε! Αν επιθυμείτε ένα πιο δραστικό καθαριστικό μπορείτε να το φτιάξετε αναμειγνύοντας μαγειρική σόδα, αλάτι και υγρό σαπούνι πιάτων!

2. Πλύσιμο μαγειρικών σκευών

A stainless pan isolated on a white background.

Και όμως η σόδα είναι ιδανική και για την απομάκρυνση των λιπών και των δύσκολων λεκέδων από κατσαρόλες και τηγάνια. Απλώς αφήστε τα σκεύη σας να μουλιάσουν για λίγο με δύο κουταλιές μαγειρική σόδα και λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Πλύνετε χωρίς κόπο και προστατεύοντας τα σκεύη σας από γρατζουνιές, διατηρώντας τα καινούρια!

3. Φρεσκάρισμα σφουγγαριού πιάτων

Διαλύστε 4 κουταλιές μαγειρικής σόδας σε ένα λίτρο νερό και αφήστε το σφουγγάρι να μουλιάσει για αρκετή ώρα! Έτσι, θα έχετε ένα σφουγγάρι απαλλαγμένο από άσχημες μυρωδιές.

4. Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων

Βάλτε μαγειρική σόδα σε ένα καθαρό υγρό σφουγγάρι και καθαρίστε με αυτό μέσα και έξω τον φούρνο μικροκυμάτων και ξεπλύνετε με νερό!

5. Γυάλισμα μαχαιροπίρουνων

Φτιάξτε μια πάστα με 3 μέρη μαγειρική σόδα και 1 μέρος νερό. Τρίψτε με την βοήθεια ενός καθαρού πανιού ή σφουγγαριού τα μαχαιροπίρουνα. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε για περισσότερη λάμψη!

6. Καθαρισμός λεκέδων καφέ και τσαγιού από τις κούπες

Καθαρίστε τους λεκέδες καφέ που έχουν βάψει τις κούπες σας με 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο ζεστό νερό! Για πολύ επίμονους λεκέδες αφήστε τις κούπες σας να μουλιάσουν όλο το βράδυ στο διάλυμα σόδας!

7. Καθαρισμός φούρνου

Ρίξτε μαγειρική σόδα στον πυθμένα του φούρνου και ψεκάστε με νερό. Αφήστε το μίγμα να λειτουργήσει για ένα βράδυ ή για κάποιες ώρες. Στη συνέχεια, σκουπίστε απλά με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε!

8. Αφαίρεση λεκέδων από τους τοίχους

Καθαρίστε τους τοίχους του σπιτιού σας από τους λεκέδες, απλώς ρίχνοντας μαγειρική σόδα σε υγρό σφουγγάρι και τρίβοντας καλά τον λεκέ, μέχρι να εξαφανιστεί!

9.  Καθαρισμός κουρτίνας μπάνιου

Καθαρίστε και φρεσκάρετε την κουρτίνα του μπάνιου, ψεκάζοντας απευθείας μαγειρική σόδα σε ένα υγρό καθαρό σφουγγάρι ή βούρτσα και τρίβοντας καλά την κουρτίνα! Ξεπλύνετε και κρεμάστε την κουρτίνα ξανά όταν στεγνώσει!

10. Απαλός καθαρισμός βρεφικών ρούχων

Close-up on a washing machine with clean colorful clothes

Το δέρμα του μωρού απαιτεί ήπια καθαριστικά ρούχων, τα οποία είναι όλο και λιγότερο διαθέσιμα και σίγουρα δεν είναι καθόλου οικομικά. Προσθέσε λοιπόν 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου για δύσκολους λεκέδες που επιμένουν!

11.  Καθαρισμός αθλητικού εξοπλισμού

Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα με 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και 1 λίτρο ζεστό νερό για τον καθαρισμό και την απόσμηση αθλητικού εξοπλισμού!

12. Απόσμηση Ψυγείου

Τοποθετήστε ένα ανοιχτό δοχείο στο πίσω μέρος του ψυγείου για να εξουδετερώσετε τις οσμές του ψυγείου σας.

13. Απόσμηση Αποχέτευσης

Για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές από την αποχέτευση και να διατηρήσετε την φρεσκάδα, προσθέστε 1/2 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα στην αποχέτευση και αφήστε ζεστό νερό βρύσης να τρέξει.

14.  Απόσμηση και καθαρισμός πλυντηρίου πιάτων

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για την απόσμηση πριν βάλετε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων και στη συνέχεια ως ένα απαλό καθαριστικό κατά την πλύση.

15. Απομάκρυνση οσμών από τα χαλιά

vacuum

Πασπαλίστε με αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας το χαλί. Αφήστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Σκουπίστε την μεγαλύτερη ποσότητα σόδας από το χαλί και ρουφήξτε την υπόλοιπη ποσότητα με την ηλεκτρική σκούπα!

16. Απόσμηση σκάφης γάτας

Πασπαλίστε την σκάφη της γάτας και στη συνέχεια τοποθετήστε κανονικά την άμμο!

17. Καθαρισμός Φρούτων και Λαχανικών

fruitwash

Η μαγειρική σόδα καθαρίζει με ασφαλή τρόπο τη βρωμιά και τα υπολείμματα από τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Απλά ψεκάστε σε ένα καθαρό υγρό σφουγγάρι, τρίψτε και ξεπλύνετε!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather